Støperikongressen 2016

Støperikongress 2016 ble avholdt 3. – 4. juni på Victoria hotell sentralt ved vågen i Stavanger sentrum av foreningens avdeling SØR.

Arrangementet ble meget vel gjennomført av avdelingen og med gode værguder på vår side. I år var det 69 deltakerne som lagde god stemning under hele kongressen.

Etter velkomsthilsen fra kongresskomiteens leder Arvid Langeland, åpningstale ved foreningens leder, Frode Amundsen og hyggelige hilsningstaler fra fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og våre søsterforeninger i Sverige ved Ingemar Svensson og Danmark ved Finn U. Jørgensen fredag morgen, var det klart for avreise på bedriftsbesøk og ledsagertur.

Bedriftsturene gikk enten til NOMAC - Norwegian Material Center of Expertise AS (tidligere Scana Stål),

Nomac 3

 Nomac 1

og Westcontrol / Electrocompaniet,

 Westcontrol

West 2

Westk

eller til BMS Kuhn Steel og UniMek AS.

 Bms Kuhn Steel

Vi takker bedriftene for sin gjestfrihet under kongressen.


Ledsagerne dro på tur til Figgjo (porselen), Byrkjedalstunet hvor det ble holdt en god lunsj, Gloppedalsura og Gjestal (garnbedrift).

 Ledsagertur 16

Byrkjedalstunet 16

Byrkjedalstunet

Gloppedalsura

Fredagskveldens uformelle aften var med Riskafjord, en fin båttur innover fjordene og med middag på Utstein Kloster Hotell var fantastisk. Busstur tilbake til hotellet.

Riskafjord

Risk 1

Risk 2

Risk 2 2

Utstein 3 2

Utstein 2

Lørdagens foredrag ble satt i gang med engasjerende ord fra Richard Berglund og ble avsluttet med interessante informasjon om 3D sand printing ved Richard Larsson og HMS i støperiene ved Terje Pettersen.

Richard BerglundRichard Berglund/ Swerea IVF    

Odd Idar ErlandOdd Idar Erland og

Kjell SternhoffKjell Sternhoff /  Olaussens Metall      

Arne NordmarkArne Nordmark/ Sintef         

Richard LarssonRichard Larsson/  Karlebo      

Terje PettersenTerje Pettersen/ Wenaas

Det var lagt inn flere lengre pause mellom foredragene for ett godt besøk på minimessen som var oppsatt i tilstøtende lokale.

Minimesse 2

Minimesse 4

Minimesse 1

Foreningens generalforsamling ble som vanlig avholdt lørdag ettermiddag.

Styret 16

I løpet av året har Elin Torland fra Mandal Casting og Nina Leskinen fra Ulefos fratrådt sine stillinger og forlatt bransjen. Deres varamedlemmer har i perioden fungert i styret. Nå måtte dette imidlertid korrigeres da det var tre fra leverandørsiden.

Inn i styret kom Erik Norén fra Jøtul og ny varamedlem for han ble Geir Berg Oshaug fra Oshaug Metall. Helge Frang (Tizir) fortsetter da videre i styret fra sin tidligere varamedlem posisjon og varamedlem for han blir da Ronny Hansen (Beijer) som går ut igjen av hovedstyret. Vi ønsker hovedstyret lykke til.

Bladstyret ble også lagt ned da dette ikke lengre hadde funksjon. Dette var en av grunnene til at Erik Norén var ønsket i hovedstyret for videreføring og oppfølging av web siden. Arne Nordmark trer da ut av styret.

 

Det ble under generalforsamlingen besluttet at vi skal hedre to av «veteranene» innen NSF med æresmedlemskap - Arne Nordmark og Jørgen Vogt Thinn har gjennom en årrekke lagt ned masse tid, ressurser og arbeid på å gjøre NSF til det det er i dag. Dette ved å skape blest og interesse rundt det støperitekniske arbeidet som utføres rundt i landet vårt.

De fikk under festmiddagen utdelt blomster, diplom, og en gullnål med NSF logosymbolet på.

Arne Jørgen

Festm 1

Erik 17

Erik Norén overtok sverdet som leder for kongressen i avdeling ØST som skal holde kongressen i Fredrikstad i 2017.

 

En stor takk skal rettes til arrangementskomiteen ved Arvid og Vibeke Langeland, Jan Kåre Helle, Janne Siri Thomassen, Birger og Marit Langeland som har lagt ned masse arbeid for å få til denne kongressen.

Leder

Vi håper de vedlagte bildene kan gi noen gode minner